EGA-masterclasses en certificering

 

In niet alle landen is een (goede) trimopleiding voorhanden. Er is daarnaast ook vaak behoefte onder hondentrimmers om zich nog verder te scholen en, internationale, erkenning te zoeken. De EGA voorziet in deze behoefte door het uitgeven van kwalificaties.


De EGA is de Europese Trimmers Vereniging (European Groomers Association) die zich richt op het kwalificeren van juryleden op trimwedstrijden, die regelgeving voor trimwedstrijden uitgeeft en ook ondersteunt in het op hoger niveau brengen van het trimvak middels masterclasses en regels voor deze certificering.

De certificeringsdagen worden meestal gecombineerd met workshopdagen. Je kunt op dag één het ras oefenen waarmee je de volgende dag wilt certificeren, maar ook een ander ras kiezen of alleen de certificering doen. Natuurlijk betaal je een vergoeding voor deze dagen. Je moet rekenen op een bedrag vanaf 200 euro.

Iedereen kan inschrijven voor de workshopdagen, ongeacht het niveau of de kennis, deze workshops zijn altijd op eigen niveau. De workshops zijn ook een prima voorbereiding op het meedoen aan trimwedstrijden.

Om te slagen/certificeren wordt er wel een bepaald (hoog) niveau verwacht. Denk aan wedstrijdniveau in de kampioensklasse.

Je kunt certificeren voor verschillende categorieën:

  • “Handstripping”: een kortbenige en een hoogbenige Terrier (een Schnauzer wordt als hoogbenige Terrier gezien).
  • “Spaniel & Setter”- Een Spanielsoort en iedere Setter.
  • “Purebred Scissoring” – bijvoorbeeld Bedlington en Bichon of ieder ander knipras.
  • “Poodle” – Twee verschillende showmodellen.
  • “Pet” – Een ras met glad hangend haar (Yorkie, Maltezer etc.) en een met krullend haar (Poedel in huismodel, Portugese Waterhond etc.) of een kruising of geknipte Terrier in huishondmodel.

Je trimt altijd twee honden volledig voor een certificaat. Een examenkandidaat kan slagen of zakken. Meedoen geeft geen garantie op een certificaat.

Het EGA Master Groomer-certificaat is een prima graadmeter voor iedere trimmer die wat meer van zichzelf verwacht. Het summum is om voor alle certificaten te slagen en zo de Master Degree* te behalen.

* In Nederland en België hebben twee mensen de EGA Master Degree: Aïcha Vermeulen en Corinna Verschuren, beiden uit België.

De Nederlandse Natasja Timmermans heeft het Spanielcertificaat behaald.

Kijk in de Groomers Europe kalender of en waar er binnenkort dagen georganiseerd worden.

De volledige tekst van de EGA vindt je op hun site en de letterlijke vertaling hieronder

 


Trimmers die beoordeeld willen worden op hun professionele kwaliteiten en een certificaat willen behalen kunnen door een aangesloten vereniging* ‘Master Classes’ laten organiseren. Deze masterclasses worden beoordeeld door de EGA-voorzitter of EGA-vice-voorzitter. De aangesloten verenigingen moeten het EGA-secretariaat informeren over de data en welke examinatoren zullen ambteren.

De aangesloten verenigingen moeten hun leden over de datum en locatie informeren zodat iedereen in de gelegenheid is om mee te doen.

De locatie van de masterclass mag een trimsalon zijn

De examens worden afgenomen zoals ook een trimwedstrijd beoordeeld wordt**. Alle deelnemers werken tegelijkertijd en krijgen de tijdsduur passend bij het ras.

Kandidaten moeten per categorie twee verschillende rassen toiletteren

  • “Handstripping”: een kortbenige en een hoogbenige Terrier (een Schnauzer wordt als hoogbenige Terrier gezien)
  • “Spaniel & Setter”- Amerikaanse Cocker en Engelse Cocker of iedere Setter
  • “Purebred Scissoring” – Bedlington en Bichon of ieder ander knipras
  • “Poodle” – Twee verschillende showmodellen.
  • “Pet” – Een ras met glad hangend haar (Yorkie, Maltezer etc.) en een met krullend haar (Poedel in huismodel, Portugese Waterhond etc.) of een kruising of geknipte Terrier in huishondmodel.

Een examenkandidaat kan slagen of zakken. Meedoen geeft geen garantie op een certificaat.

Het “Master Groomer” certificaat wordt uitgegeven door de organiserende vereniging en ondertekend door diens voorzitter en de voorzitter (Umberto Lehmann) of vice-voorzitter (Denys Loraine) van de EGA. In Latijns-Amerika wordt het certificaat ondertekend door Emilia Diaz of Umberto Lehmann

* http://www.europeangroomingassociation.com/members.php

** http://www.europeangroomingassociation.com/comprules.php

sponsors

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,-