Alle evenementen

Wij bieden je graag een overzicht van alle evenementen op ons vakgebied. Klik op de titel van een evenement voor meer informatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groomerplanet evenement

2 maart @ 08:00 - 3 maart @ 17:00


Workshops en demo’s met Jet Bijen en Danielle Rijerkerk


Zaterdag:

In de ochtend geeft Jet Bijen een combinatie lezing en demonstratie; “Alles leren over plukken’. Heb je altijd al eens willen meekijken met iemand die al 40 jaar ervaring heeft in het plukken van honden, hier is je kans. Met veel verstand van de huid en vacht, is er aan theoretische onderbouwing geen gebrek. Door jarenlange ervaring en research heeft Jet zich verschillende pluktechnieken eigen gemaakt waardoor een prettige, efficiënte manier van werken ontstaat die zo huid-, vacht- en trimmervriendelijk mogelijk is.


In de middag kun je aan de slag in de hands on “Plukken”.
Deze wordt gegeven door Danielle en sluit aan op de plukdemo in de ochtend. Je kunt inschrijven met elk ruwharig ras dat geplukt wordt. Zowel beginners als gevorderden, ieder wordt individueel begeleid in het ras wat men meeneemt. Wil je leren een stripvacht opstarten op de hond die je meeneemt? Wil je sneller leren plukken? Wil je ras typisch en in model leren plukken? Bij deze hands on ga je dat zelf leren en doen.

In de andere zaal geeft Danielle in de ochtend een hands on workshop “Kopjes knippen en modelleren” Heb je wat moeite met een leuk hoofdje knippen? Wil je leren hoe je mooie volle berenpootjes knipt? Wil je leren hoe je snel en efficiënt met opzetkammen modelleert? Schrijf je dan in voor deze workshop. Neem een hondje mee met genoeg haar, dat mag gerust een kruising zijn!


Die middag wordt ook een lezing efficiënt trimmen gegeven door Jet. Een veel besproken onderwerp, waar ook gevorderde trimmers soms nog tegenaan lopen. Hoe kan je sneller en makkelijker werken? Van was en föhn technieken, het gebruik van producten en materialen. Vooral voor beginnende trimmers is deze lezing echt een aanrader. Het aanleren van de juiste technieken waardoor je efficiënter kan werken zorgt voor meer plezier in het werk.

Zondag:

In de zaal boven zal Jet deze dag twee van haar meest populaire lezingen geven. In de ochtend zal dat de lezing “Vacht en Vel” zijn. Wil je meer leren over hoe de vacht en de huid opgebouwd is? Wat is de cyclus van een haar? Wat gebeurt er nou precies als je een haar uittrekt? Deze lezing zit bomvol met de nieuwste informatie over de huid en de vacht en de invloed van trimtechnieken op huid en haar. In de middag geeft Jet haar lezing over EHBO bij de hond en kat. Iedereen maakt wel eens iets mee in de trimsalon waarbij je eerste hulp moet bieden aan het dier, of zelfs naar de dierenarts moet. In deze lezing worden de meest voorkomende problemen behandeld die kunnen voorkomen in de salon, wat kunnen mensen thuis verder behandelen, en wanneer moet je direct met spoed naar de dierenarts. Goed voorbereid zijn helpt echt als je ineens in een spannende situatie beland.

Beneden kan je de zondag een hele dag les volgen over de Bedlington Terriër. Danielle zal in de ochtend een demonstratie geven, hier zal ze een show/wedstrijd model knippen op een van haar eigen honden. Hierbij zal ze laten zien hoe je model knipt met de rechte schaar, en hoe de Bedlington in model te scheren. In de middag kun je de hands-on workshop volgen, waarbij je zelf gaat leren de Bedlington te knippen. Dit is voor elk niveau, van beginner tot wedstrijd trimmer, iedereen kan leren dit bijzondere ras te knippen!

De mensen die het niet zien zitten zelf te knippen kunnen alle hands-on workshops meevolgen.

Iedereen krijgt per onderdeel een certificaat van deelname.
Hands on zijn er maar zeer beperkte plaatsen dus wees er op tijd bij.

belgie demo workhop bedlington terrier jet bijen kopjes

Gegevens

Begin:
2 maart @ 08:00
Einde:
3 maart @ 17:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

4Adogs
Industriestraat 18 H
Ruiselede, 8755 België
Telefoon
0499 33 42 66
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Groomerplanet
Telefoon
+32 476 31 31 07
E-mail
info@groomerplanet.com
Bekijk de site van Organisator

sponsors

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,-