Alle evenementen

Wij bieden je graag een overzicht van alle evenementen op ons vakgebied. Klik op de titel van een evenement voor meer informatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

HKI EHBO

6 maart @ 09:30 - 17:00

Speciaal voor eigenaren en medewerkers van dierenpensions, kennels, asielen, hondenuitlaatbedrijven etc. heeft het Huisdier Kennis Instituut de E.H.B.O. Honden en Katten opgezet.

Het doel is om deze mensen (bij) te scholen in het herkennen van aandoeningen en verwondingen; het signaleren van het spoedeisende karakter daarvan; het verlenen van eerste hulp; de behandeling en verpleging door de pensionhouder; het nemen van preventieve maatregelen en kennis te nemen van de apotheek & verbandmiddelen.

Dit doel te bereiken door theorielessen met veel voorbeelden uit de praktijk; training van praktische vaardigheden en de afronding met een toets. Je ontvangt de 2e lesdag het Certificaat EHBO Honden en Katten.

De Theorielessen omvatten o.a.:anamnese en gezondheidscheck; ziektesymptomen; EHBO in uitgebreide vorm; behandelen voorkomende aandoeningen bij logerende dieren; infectiegevaar in dierenpensionsetting; het toepassen van geneesmiddelen; nabehandeling en verpleging. Wat kan de cursist zelf en waarbij is dierenartshulp vereist?

De Praktische vaardigheden: het toepassen van een gezondheidscheck; ademhaling, pols, temperatuur, CRT;  slijmvliezen, lymfklieren, huid en beharing; levensreddende handelingen; handling en transport van een ziek/gewond dier.

Een greep uit de te behandelen onderwerpen:  Wonden (snij- , bijt-, brand-, schaafwonden). Kreupelheden,  acuut: breuken, ontwrichting, kneuzing, meer chronisch: arthritis/arthrose. Tumoren.  Epilepsie en neurologische aandoeningen. Collaps (instorten) na trauma, hartfalen. Hypoglykemie. Benauwdheid en ademhalingsproblemen. Oververhitting. Hoornvliesbeschadiging. Othaematoom (bloedoor). Niet kunnen plassen; maagdilatatie/-torsiesyndroom; braken; diarree; obstipatie; anorexie; vermageren. Hoesten; kokhalzen. Veel drinken/veel plassen. Huid: jeuk, hot spot, allergische reacties, leggers, zonnebrand, maden & infecties. Voetzoolverwondingen; grasaren (neus, oor, oog, huid, voeten). Uitvloeiing geslachtsdelen. Oog- en oorontstekingen. Stress en symptomen hiervan

Docente

Jet Bijen-Veldhoen is sedert 1981 gediplomeerd hondentoiletteerder (honden- en kattentrimster) en heeft hiervoor internationale prijzen in de wacht gesleept. Zij heeft vervolgens haar kennis uitgebreid met A.K.K., Dieren E.H.B.O., Dierenpension- en Asielhouder, Dierenartsassistent (met de verplichte nascholingsdagen) en diverse vervolgcursussen Hondentoiletteren. Zij is docente van onze Vakopleiding Hondentoiletteren en auteur van trimboeken die als standaardwerk gebruikt en uitgegeven werden door de Algemene Belangenvereniging Huisdiertoiletteer Bedrijven (A.B.H.B.), vrijwilligster/bestuurslid van een dierenasiel geweest, fokster van terriers en heeft samen met haar echtgenoot een dierenartsenpraktijk gehad.

Cursusduur                                                     2 dagen (09:30 – 16:30 uur)

                                                                           2e lesdag woensdag 13 maart 2024  

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

HKI – Bunnik
Regulierensingel 13
Bunnik, Nederland

Organisator

HKI
Telefoon
030 6567200
E-mail
info@huisdierkennis.nl 

sponsors

Item added to cart.
0 items - 0,-