Alle evenementen

Wij bieden je graag een overzicht van alle evenementen op ons vakgebied. Klik op de titel van een evenement voor meer informatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

verdiepingscursus huid en Vacht

12 maart @ 09:30 - 17:00

In samenwerking met Jet Bijen-Veldhoen van de Praktijk voor Huid en Vacht te Aardenburg heeft het Huisdier Kennis Instituut de verdiepingscursus Huid en Vacht opgezet. Reden hiervoor zijn de vele vragen en speculaties op facebook. Huidafwijkingen worden nu veelal toegeschreven aan medicijnen, voeding en verzorging. Middels deze dag proberen we dieper op het behoud van de vacht in te gaan.

Er is de laatste jaren zoveel meer duidelijk geworden over de vachtgroeicyclus bij de hond en kat, en de gevolgen van het trimmen daarop, waardoor deze dag ook uitermate geschikt is voor de gevestigde trimmer met geruime ervaring.

De moderne manier van honden houden maakt dat ingrijpen in het “gezonde” dier kritisch wordt bekeken. Preventie als ontwormen en vaccineren ziet men al als ingrijpend en de voeding wordt zo natuurlijk mogelijk samengesteld. Met het houden van honden en katten volgens bovenstaande “moderne stijl”  is het dan minstens van belang spaarzamer in te grijpen in de vachtgroeicyclus en de huidgezondheid, waardoor het immuunsysteem zo min mogelijk wordt aangetast. Het welzijn van de hond maar zeker van de kat wordt daarmee bestendigd.

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

HKI – Bunnik
Regulierensingel 13
Bunnik, Nederland

Organisator

HKI
E-mail
info@huisdierkennis.nl

sponsors

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,-