Alle evenementen

Wij bieden je graag een overzicht van alle evenementen op ons vakgebied. Klik op de titel van een evenement voor meer informatie.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

HKI Verdiepingsdag huid en Vacht

15 oktober @ 09:30 - 15:30

In samenwerking met Jet Bijen-Veldhoen van de Praktijk voor Huid en Vacht te Aardenburg heeft het Huisdier Kennis Instituut de verdiepingsdag Vacht en Vel opgezet. Reden hiervoor zijn de vele vragen en speculaties op Facebook over vachten. Huidafwijkingen worden nu veelal toegeschreven aan medicijnen, voeding en verzorging. Middels deze dag proberen we dieper op het behoud van de vacht in te gaan.

Er is de laatste jaren zoveel meer duidelijk geworden over de vachtgroeicyclus bij de hond & kat, en de gevolgen van het trimmen daarop, waardoor deze dag ook uitermate geschikt is voor de gevestigde trimmer met geruime ervaring.

De moderne manier van honden & katten houden maakt dat ingrijpen in het “gezonde” dier kritisch wordt bekeken. Preventie als ontwormen en vaccineren ziet men al als ingrijpend en de voeding wordt zo natuurlijk mogelijk samengesteld. Met het houden van honden en katten volgens bovenstaande “moderne stijl” is het dan minstens van belang spaarzamer in te grijpen in de vachtgroeicyclus en de huidgezondheid, waardoor het immuunsysteem zo min mogelijk wordt aangetast. Het welzijn van de hond, maar zeker ook van de kat, wordt daarmee bestendigd.

 

 

Gegevens

Datum:
15 oktober
Tijd:
09:30 - 15:30
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://huisdierkennis.nl/inschrijven

Organisator

HKI
Telefoon
030 6567200
E-mail
info@huisdierkennis.nl 

Locatie

HKI – Bunnik
Regulierensingel 13
Bunnik, Nederland
+ Google Maps

sponsors

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,-